Glutensiz Pasta Nedir?

02-02-2024 11:12
Glutensiz Pasta Nedir?


Buğday ve türevlerinde bulunan glüten aslında bir protein çeşididir. Suyla temas ettiğinde yapışkan bir maddeye bürünür ve hamurun doku kazanmasını sağlar. Bu protein bazı kişilere alerji yapabilir bu sebeple glütenden arınmış tarifleri tüketmeleri gerekir. Konu pasta olunca glütensizi bulmak belki eskiden zor olabiliyordu ama günümüzde hem dışarıda hem de evde glütensiz pasta çeşitlerine ulaşmak oldukça kolay. 


Pastaları özel günlerimizde kutlama yapmak için daha çok tercih ederiz ya da misafirler geldiğinde tatlı olarak ikram edebiliriz. Biz bugün glütene hassasiyeti ve alerjisi olanlar için glütensiz pasta yapımını anlatmak istedik. Glutensiz pasta nasıl olur ki? Dediğinizi duyar gibiyiz… Klasik un kullanmadan onun yerine geçecek malzemeyle oldukça sağlıklı ve glütensiz bir pasta tarifiyle karşınızdayız. Siz de tam olarak glütensiz pasta tarifi peşindeyseniz hemen yazımızın kalanını okuyabilirsiniz. 

Glutensiz Pasta Yapmak İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?


Glutensiz pasta yapımı için öncelikle kekimizi sonra sosumuzu ve son olarak ise süsümüzü hazırlayacağız. Bu pastanın en önemli kısmı ise keki! Şimdi sıra malzemelerde:


4 Adet Oda Sıcaklığında Yumurta

2/3 Çay Bardağı Zeytinyağı

1 Çay Bardağı Süt (Bitkisel Sütte Olur)

1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu ya da Sirke

1 Paket Naturiga Kakaolu Kek & Muffin Karışımı


Pasta Kreması


1 Paket Bitter Çikolata 

1 Paket Süt Kreması ya da vegan alternatifi


Süslemek için mevsim meyvelerinden ve kuruyemişlerden dilediğinizi kullanabilirsiniz. 


Glutensiz Pasta Tarifi?


Malzemeleri hazırladıktan sonra pastamızın yapılışına geçebiliriz. Pastayı tüketeceğiniz günün sabahında ya da bir gün öncesinde akşam yapabilirsiniz. 


Karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları, zeytinyağını, sütü ve sirkeyi ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika kadar karıştıralım. Daha sonra Naturiga Kakaolu Kek & Muffin Karışımı’nı ekleyerek 1-2 dakika daha karıştıralım. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş küçük ya da orta boy yuvarlak bir kek kalıbına karışımı aktarıp önceden ısıtılmış fırının orta rafında 165 derecede 25-30 dakika pişirelim. Kek pişerken biz pasta kremasını hazırlayalım. Çikolatayı benmari usulü eritelim. Süt kremasını mikserle çırpalım ve daha sonra içine erittiğimiz çikolatayı ilave ederek biraz daha karıştıralım. Pişen kekimizi piştikten sonra 2-3 dakika daha fırın içinde beklettikten sonra çıkarıp ilk sıcağı geçtikten sonra ıslattığımız bir bıçak yardımıyla enine ikiye bölelim. Hazırladığımız kremayı bu iki kekin arasına sürelim. Dilerseniz kekin üstünü de aynı krama ile kaplayabilirsiniz. Kekin üzerini mevsim meyveleriyle ve kuruyemişlerle süsleyerek glütensiz pastamızın yapımını bitirelim. Tüketmeden önce en az 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Afiyet olsun. 


Glutensiz Pasta Yapmanın Faydaları Nelerdir?


Glutensiz tarifler glüten hassasiyeti olan kişiler için oldukça önemlidir. Bu tarifleri genişletmek kısıtlı beslenme listesi olanlar için oldukça motivasyon sağlar. Özellikle yaş pasta seven ama glütene hassasiyeti olan kişiler bu tarife bayılacak.


Tarifteki keki kullanarak farklı pasta kreması ve süslemeyle alternatif pastalar hazırlamak mümkün. Örneğin çocuklarınız için glütensiz pasta hazırlamak isterseniz üzerini yenilebilir pasta süsleri ve pasta hamurundan yapılmış oyuncaklarla süsleyebilirsiniz. Ya da sevdikleri şekerlemelerle yeni dekorlar oluşturabilirsiniz. 





IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.