Glutensiz Yaşamın Püf Noktaları Nelerdir?

25-12-2023 13:13
Glutensiz Yaşamın Püf Noktaları Nelerdir?


Glütensiz yaşam tarzına uyum sağlamak gerektiğinde kişiler önemli başlıkları araştırıyor. Bu süreç doğru bilgi ve planlama ile kolay bir hal alabilir. Biz de bu yazımızda glütensiz yaşamın püf noktalarından, glütensiz yaşamın faydalarından, en çok merak edilen glütensiz ekmek tüketiminden ve glütensiz ürünlerden bahsedeceğiz. 


Glutensiz Yaşamın Temelleri:


Alışveriş yaparken ürün etiketlerini dikkatli bir şekilde okuyabilirsiniz. Glüten içeren ürünleri bu şekilde almamış olursunuz. Çünkü hiç aklınıza gelmeyecek hazır çorba, sos gibi birçok ürün gluten içerebilir. Online satış noktalarında ya da marketlerde glütensiz ürünler kategorisi / rafı ayrı oluşturulmuş olabilir. Siz yine de aldığınız ürünün içeriğini mutlaka okuyun. 


Bu süreçte doğal ve taze gıdalarla beslenebilirsiniz. Sebze, meyve, et, balık, baklagiller ve glütensiz doğal ürünler. Glutensiz doğal ürünler için bir alternatif ola Naturiga markasını da tercih edebilirsiniz. 


Yemeklerinizi evde yapmak, içeriği tamamen kontrol etmenizi sağlar. Glütensiz tariflere odaklanarak lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz.


Günlük Yaşam İçin Pratik İpuçları:


Glutensiz yaşam tarzı için günlük yaşamınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz. 


Restoranlarda glutensiz seçenekleri sormaktan çekinmeyin. Çoğu restoran, menülerinde glütensiz alternatiflere yer vermektedir.


Ara öğünlerde sağlıklı glütensiz atıştırmalıklar bulundurun. Naturiga’nın glutensiz krakerlerini yanınızda, çantanızda taşıyabilirsiniz. 


Glutenli malzeme yerine geçecek diğer ürünleri inceleyerek tariflerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. 


Sosyal Hayat: Glutensiz Olmak ve Dışarıda Aktiviteler


Sosyal aktivitelerde özellikle yemek davetlerinde gluten tüketmediğinizi belirtin. Özellikle davetten önce bu bilgiyi verebilirseniz size özel gluten içermeyen tarifler hazırlanabilir. 


Etkinliklere giderken glutensiz tariflerinizden hazırlayıp götürebilirsiniz hem siz tüketebilirsiniz hem de etkinliğe katılan diğer kişiler glutensiz tariflerin tadına bakmış olur. 


Grup olarak restorana gideceksiniz rezervasyon sırasında glutensiz yemek seçenekleri olup olmadıklarını sorabilirsiniz. Ya da glutensiz yemek menüsü olan bildiğiniz bir yere gitmeyi önerebilirsiniz. 



Glütensiz Sağlıklı ve Dengeli Bir Yaşam:


Gluten tüketmediğiniz için bazı gıdalardan faydalanamayabilirsiniz. Bu sebeple beslenme uzmanınızdan nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenebilir ve bunu yaşamınıza adapte edebilirsiniz. 


Glutensiz Yaşamın Faydaları Nelerdir?


Glutene hassasiyeti ya da alerjisi olan kişilerin glutenden yoksun beslenmesinin birçok faydasını görebilir. Özellikle bu durum Çölyak hastası olan kişiler için daha önemlidir. 


Gluten tüketiminden kaynaklanan mide rahatsızlıklarını hafifletebilirler. 

Gluten tükettikleri için enerjisi düşen kişilerde enerji artışı oluşabilir.

Gluten tükettikleri için bağırsak sorunu yaşayan kişiler bu sorunun şikayetlerini hafifletebilirler. 

Gluten tükettikleri için gaz, şişkinlik ya da ödem problemi olanlar bu belirtilerden uzaklaştıklarında kilo kaybı yaşayabilirler. 

Glutenin yan etkilerinden uzaklaştıkları için ruh ve zihin sağlıkları rahatlayabilir. 


Herkesin vücut yapısı ve olaylara verdiği tepki farklı olduğu için glutensiz bir yaşamın faydalarını öğrenmek için uzmanınıza danışabilirsiniz. 


Glutensiz Yaşamda Ekmek Tüketimi Nasıl Olmaktadır?


Biz ülke olarak ekmek tüketen ve ekmek tüketmeyi seven bir toplumuz. Bu sebeple glutensiz bir yaşama girdiğimizde ekmek tüketememek bizi zorlayan belki de ilk maddelerden biri olabilir. Ne dersiniz? Bu başlık özellikle ekmek tüketmeyi sevenler için var diyebiliriz. 


Glutensiz ekmek hazırlamanın birçok yönetimi ve malzemesi var. Bu malzemeleri bir araya getirerek kendinize özel oldukça lezzetli, besleyici ve glutensiz ekmekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketmek için çeşit çeşit ekmek tariflerini deneyebilirsiniz. Ya da ekmeğin yerine geçecek sağlıklı atıştırmalıkları menünüze adapte edebilirsiniz. 


Glutensiz Yaşam Ürünleri Nereden Alınır?


Glutensiz yaşam ürünlerini online satış noktası olan Naturiga’dan www.naturiga.com üzerinden de alabilirsiniz. Tamamı glutensiz ürünüyle menülerinizi zenginleştirebilirsiniz. 

Glutensiz yaşam hakkında ilginizi çekebilecek diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz;

 

https://www.naturiga.com/blog/icerik/glutensiz-cikolata-tarifi

 

https://www.naturiga.com/blog/icerik/gluten-alerjisi-nedir

 

https://www.naturiga.com/blog/icerik/gluten-nedir


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.