Sağlıklı Atıştırmalık Hazırlamak Mümkün mü?

02-01-2024 12:20
Sağlıklı Atıştırmalık Hazırlamak Mümkün mü?


Bütünsel iyilik; sosyal, ruhsal ve fiziksel hallerin refah içinde olması sonucunda gelişir. Bu sebeple hepsine iyi gelecek yaklaşımlar geliştirmek son yılların popüler konuları içinde yer alıyor. Sağlıklı beslenme konusu ise bu bahsettiğimiz bütünsel iyilik hallerinin hepsine iyi geliyor gibi görünüyor. Sağlıklı beslenme ise sadece ana öğünlerde değil aynı zamanda atıştırmalık kullanılan öğünlerde de doğru beslenmeyi içeriyor. 


Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, sadece ana öğünlerde değil, aynı zamanda atıştırmalık tercihlerinde de doğru beslenmeyi içerir. Sağlıklı atıştırmalar, gün içinde enerji seviyelerinizi yüksek tutmanın ve açlık krizlerini önlemenin anahtarı olabilir. 


Tadını sağlıklı malzemelerden alan bir muffin tarifi vermemize ne dersiniz?


Muffin Nedir?


Biri muffin mi dedi. Evet, biz dedik. Muffin, genellikle tek kişilik porsiyonlarda, küçük ve yuvarlak bir kek türüdür. Muffin tarifi genellikle un, şeker, yumurta, süt, yağ ve kabartma tozu gibi temel malzemeler içerir. Bu karışık genellikle meyve, çikolata, fındık, yulaf, tarçın veya başka içeriklerle zenginleştirilebilir. Muffinler, bir muffin tepsisinde pişirilir ve kağıt kalıplar içinde servis edilebilir. 


Bu küçük ve tek kişilik kek genellikle kahvaltıda atıştırmalık olarak veya çeşitli özel günlerde tercih edilen pratik ve lezzetli bir tatlının yanı sıra çok çeşitli tarif ve tat kombinasyonlarına sahiptir. Muffinlerin lezzetleri, içeriklerine ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, dünya genelinde farklı kültürlerde ve mutfaklarda çeşitli muffin türleri bulunabilir.


Sağlıklı mutfaklarda muffin ise sağlıklı malzemelerin birleşiminden hazırlanıyor. Hadi gelin malzemelerine hemen göz atalım.


Çikolatalı Muffin İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?


Çikolatalı muffin yapmak için gerekli malzemeleri bir araya getirdikten sonra tadını çıkarabilirsiniz. İşte malzemeler:


4 Adet oda sıcaklığında Yumurta

2/3 Çay Bardağı Zeytinyağı

1 Çay Bardağı oda sıcaklığında süt ya da bitkisel süt

1 yemek kaşığı sirke

Naturiga Kakaolu Kek & Muffin Karışımı

Süsleme İçin File Badem


Çikolatalı Muffin Tarifi 


Karıştırma kabına yumurtayı, zeytinyağını, sütü ve limon suyunu ekleyerek mikserle 2-3 dakika kadar karıştıralım. Daha sonra Naturiga’nın muffin karışımını dahil edelim ve 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edelim. Karışım homojen bir şekilde birleştiğinde hazırladığınız muffin kalıplarına muffin hamurunu eşit bir şekilde paylaştıralım. Üstünü file bademlerle süsleyerek, önceden ısıtılmış fırında 165 derecede 25-30 dakika boyunca pişirebilirsiniz. İlk sıcağı çıktıktan sonra hızlıca tadına bakabilir ya da misafirlerinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. 


Çikolatalı Muffin Malzemeleri Nereden Alınır?


Çikolatalı muffin malzemesinin en etkili ve onu sağlıklı bir tarif yapan karışımı Naturiga’nın www.naturiga.com adresinden alabilirsiniz. Diğer malzemeleri ise marketinizden ya da bakkalınızdan temin edebilirsiniz. Afiyet olsun!



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.