Ketojenik Beslenme Nedir?

19-12-2023 10:53
Ketojenik Beslenme Nedir?


Ketojenik beslenme, vücudu ketozis adı verilen bir metabolik duruma sokan, düşük karbonhidrat, yüksek yağ ve orta düzeyde protein içeren bir diyet türüdür. Bu beslenme şekli, geleneksel olarak vücudun enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanması yerine, yağları tercih etmesini hedefler. Bu durum, vücut yağ depolarını enerji üretmek için kullanarak kilo kaybını teşvik eder. Ketojenik beslenme aynı zamanda enerji seviyelerini stabilize etme, kan şekerini kontrol etme ve bazı nörolojik koşulların tedavisinde de kullanılabilir. Bu diyetin temel amacı, vücudu karbonhidrat yakmak yerine yağ yakmaya zorlamaktır. Diyet bir beslenme uzmanının takibiyle gerçekleştirilebilir. 


Ketojenik beslenme, son yıllarda popülerliğini koruyan ve tarifleriyle birlikte günlük hayata uyarlanması sağlanan faydalı bir beslenme yaklaşımıdır. Bu düşük karbonhidrat, yüksek yağ içeren diyet, sadece kilo kaybını desteklemekle kalmayıp aynı zamanda enerji seviyelerini dengeleme, insülin direncini azaltmaya ve metabolik sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir.  Ketojenik tariflerle zenginleştirilen bu beslenme biçimi, lezzetli ve doyurucu seçenekleri içerir, böylece bireyler hem sağlıklı bir yaşam tarzına uyum sağlar hem de beslenme alışkanlıklarını sürdürür.

Birçok öğünü ketojenik prensiplere göre hazırlamak mümkündür. Ancak hazır olarak alınan ürünlerde ketojenik beslenmeye uygun seçenekler günümüzde halen çok sınırlı.

Biz de bugün kahvaltıların keyifli tarifi olan pankekler için ketojenik bir alternatife göz atacağız.


Ketojenik Pankek


Ketojenik pankek yapımında Naturiga’nın hazır pankek karışımını kullanıyoruz. Bu pankek karışımın içinde ayrıca besin değerleriyle göz dolduran "Besin Mayası” bulunuyor. Böylelikle günlük B kompleks vitaminleri ve folik asit ihtiyacınızı da bu pankek karışımı ile destekleyebilirsiniz. 


Hazırlaması oldukça pratik olan bu karışıma 20 gram için 1 yumurta ve kıvam alacak kadar süt, su ya da bitkisel süt eklenir. Pankek tavasına 4-5 porsiyon olacak şekilde dökülür ve her iki yüzü 1-2 dakika kadar altın rengine ulaşıncaya kadar kadar pişirilir. Burada karışımın kıvamı ve tavanın sıcak olması önemlidir. İçinde şeker ya da herhangi bir tatlandırıcı olmayan bu pankekleri tuzlu ya da tatlı malzemeyle birleştirerek tüketebilirsiniz. Diyetinize uygun diğer malzemeleri ketojenik pankekinizle birlikte tüketip beslenme programınıza sadık kalabilirsiniz. 


Ketojenik Pankek Besin Değeri Nedir?


Ketojenik pankekin besin değeri için birlikte tükettiğiniz diğer malzemeleri de dikkate almak gerekir. Sadece pankeki dikkate alarak bir besin değeri belirleyebiliriz. 20 gram ortalama 4-5 dilim pankek; 3,2 gram karbonhidrat ve 7,5 gram protein içerir. 


Ketojenik Pankek Karışımı Nasıl Satın Alınır?

Ketojenik pankek karışımına Naturiga’nın online satış noktası olan www.naturiga.com üzerinden satın alabilirsiniz. Ketojenik beslenme planınızı bu güzel tarifle zenginleştirebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.